Du har ingen varer i handlekurven.

Svimerking

Svimerk tre med et elektrisk svijern. Lager fine brennmerker på alle typer tre

Elektriske svijern / brennjern

Svijern er et fantastisk verktøy som gir fabelaktig, egenartet og varig merking på tre, plast, lær, papp, gummi, kork og en rekke andre materialer.

Svimerk tre, lær/skinn, plast og andre materialer

Vi produserer svijern i alle størrelser med tekst og logomotiv etter dine ønsker. Messingmotivene er utbyttbare slik at du kan bytte mellom flere motiver på ett og samme svijern.

Velg svijern:
Filter
Elektrisk svijern med personlig motiv. Svijern er et fantastisk verktøy som gir fabelaktig, egenartet og varig merking på alle typer tre og en rekke andre materialer. Lages med logo og personlig motiv, velg mellom flere størrelser.
Fra kr 3 150,-
Elektrisk svijern med rundt motiv. Svijern er et fantastisk verktøy som gir fabelaktig, egenartet og varig merking på alle typer tre og en rekke andre materialer. Lages med logo og personlig motiv, velg mellom flere runde størrelser opptil 6cm diameter.
Fra kr 3 150,-
Svijern for tyverimerking av verktøy, datautstyr og andre eiendeler i plast. Lager permanente svimerker som ikke kan fjernes. Svijern er en lønnsom investering som garanterer sikker merking og effektivt hindrer tyveri og svinn av verktøy!
kr 2 575,-
Elektriske svijern i voksen størrelse, med opptil 35cm størrelse på svitrykket og 1400w effekt. For profesjonell svimerking.
Fra kr 7 725,-
Våre svijern har utbyttbart motiv slik at du enkelt kan veksle mellom flere motiver på samme svijern. Ved endringer eller behov for nytt motiv vil du dermed spare mye penger ved å kjøpe bare motiv istedet for komplett svijern. Bra for både lommeboken og miljøet!
Fra kr 1 675,-
Våre svijern har utbyttbart motiv slik at du enkelt kan veksle mellom flere motiver på samme svijern. Ved endringer eller behov for nytt motiv vil du dermed spare mye penger ved å kjøpe bare motiv istedet for komplett svijern. Bra for både lommeboken og miljøet!
Fra kr 1 675,-
Våre svijern har utbyttbart motiv slik at du enkelt kan veksle mellom flere motiver på samme svijern. Ved endringer eller behov for nytt motiv vil du dermed spare mye penger ved å kjøpe bare motiv istedet for komplett svijern. Bra for både lommeboken og miljøet!
kr 1 650,-
Reservedel til ALK svijern. Og den eneste reservedelen du noen gang vil trenge, dette er hele innmaten i svijernet. Uansett alder på svijernet, blir det ikke lenger varmt så bytter du bare varmeelement og du er straks i gang med svimerkingen igjen.
Fra kr 594,-
Regulator for å tilpasse effekt og varme på ditt svijern. Nyttig også ved omfattende bruk for å forlenge levetiden på varmeelementene.
kr 2 875,-
Kombinert stativ og presse som hjelper deg å svimerke nøyaktig og presist. Med spaken har du full kontroll på svimerkingen, svijerne senkes vinkelrett mot materialet og du får et jevnt og pent svimerke.
kr 2 988,-
Stativ i stål som sørger for trygg og sikker plassering av varmt svijern.
kr 244,-

Alt treverk kan svimerkes

Du kan merke alt av tre. Høvlet eller uhøvlet. Du vil få fine svimerker på furu, eik, bjørk og alle andre tresorter. Også impregnert trevirke og drivved kan svimerkes med strålende resultat. Treverket må gjerne være oljet eller beiset. Et tykt lag maling kan derimot ikke svimerkes, er det så mye maling av trestrukturen ikke viser så er det i praksis malingen og ikke treverket som blir brennmerket.

 

Solid kvalitet, enkelt og greit

Våre svijern graveres i spesial varmebehandlet messing med ekstrem slitestyrke og lang levetid. Solid kvalitet og enkelt i bruk. I praksis er den eneste slitedelen varmeelementene, disse er utbyttbare og du kan selv bytte elementene dersom svijernet ikke lenger blir varmt.

 

ALK svijern. Runde og avlange svimerker og størrelser

 

Viktig å huske når du bestiller svijern:

Svimerking er slett ikke komplisert, noen ting er likevel greit å vite før du kjøper ditt første svijern:

 

Unngå små detaljer og liten skriftstørrelse

Produksjonsteknisk kan vi gravere ganske detaljert (tekst og logo freses ut med cnc fres), men det er viktig å huske at tre alltids vil brenne/blø litt utover når det svimerkes, slik at små detaljer lett gror igjen. Derfor er vår anbefaling: Gjør det enkelt, vurder nøye hva du må ha med på svitrykket og hva du kan klare deg uten.

For god lesbarhet anbefaler vi størst mulig font- og logostørrelse. Et godt råd er å bruke minst 12 punkt fontstørrelse (tilsvarer ca. 3mm bokstavhøyde). Jo større jo bedre lesbarhet. Når det gjelder nedre grense så er minimum bokstavhøyde 2mm (tilsvarer blokkbokstaver i 10 punkt fontstørrelse). 

Når det gjelder logoer så går det meste greit i stor størrelse, men i liten størrelse bør man generelt unngå for mye detaljer.

 

Velg riktig størrelse

Usikker på hvilken størrelse du skal velge? Still deg selv dette spørsmålet: Hvilke gjenstander skal du svimerke og hvor stort svimerke er det plass til? Skal du merke en liten gjenstand, som en skjærefjøl eller et lite interiørprodukt, så bør svitrykket være så stort som gjenstanden tillater, så stort som det er plass til. Særlig om motivet er detaljert, og det blir det ofte når størrelsen er liten. Dropp tekst og elementer som ikke er nødvendig ha med.

På større gjenstander som benker eller møbler så er spørsmålet først og fremst hvor synlig og fremtredende du ønsker svimerket. I stor størrelse går det greit med de fleste logodetaljer.

 

Brennmerking av tre

Våre svijern passer ypperlig til alle typer tre. Du får pene og varige brennmerker uansett tretype. Skal du svi i lengre perioder av gangen, på verdigjenstander eller ulike materialer, så anbefaler vi å bruke en spenningsregulator for å begrense/tilpasse varmen.

Alle våre svijern fra 150w til 1400w er tilpasset svimerking på tre. Effekten øker med størrelsen på motivet, jo større messingmotiv jo mer effekt trengs for å oppnå arbeidstemperatur. Så ikke la deg forvirre av ulike wattstyrker, den vil alltid være tilpasset størrelsen på motivet.

Tips for svimerking av tre: Fukt treverket med en klut før du svimerker, eller puss over med sandpapir i etterkant for å fjerne blødningen. Da får du skarpest resultat på tre.

 

Brennmerking av plast

Siden plast smelter så får du ikke et svimerke, men et preg. Tynne og store bokstaver er det som blir tydeligst med best lesbarhet. Skal du merke verktøy og lignende anbefaler 60w svijern for tyvermerking av verktøy.

Hva med logo? Mange spør oss om vi kan lage svijern med logo også for plastmerking. Ja visst kan vi det, men vi anbefaler deg ikke å kjøpe det! For plast smelter, og i takt med at du trykker svijernet inn så presses smeltet plast utover. Logo gir sjeldent noe godt resultat, tykke bokstaver og detaljer ender fort opp som en eneste stor sørpe av smeltet plast. Vi anbefaler ikke å bruke svijern som branding på plast, men som tyverimerking av verktøy og eiendeler er det suverent. Da er lesbarhet viktigst. Og husk, et preg lar seg ikke fjerne!

Plast smelter lett så svimerking av plast må gjøres ved lavere temperatur enn svimerking av trevirke. Vårt 60w svijern er tilpasset plast og anbefalt til denne bruken. Du kan også bruke et litt kraftigere 150w svijern dersom du ønsker et kombi-jern for både plast og tre. Du kan også velge et av de større og enda kraftigere svijernene med mulighet for større motiv, men da vil du trenge en spenningsregulator for å begrense/tilpasse varmen, plast smelter veldig lett (Evt. dra ut strømmen før svijernet når full temperatur).

Tips for merking i plast: Fjern smeltet overskuddsplast med et huggjern for et skarpere resultat.

 

Brennmerking av lær og skinn

Skinn og lær må brennmerkes ved ganske lav temperatur, og et godt råd er å fukte læret for beste resultat. Alle våre svijern kan brukes til å merke lær/skinn, men for å tilpasse rett varme/effekt på en god måte bør du i tillegg ha en spenningsregulator (se tilbehør). For høy varme vil nemlig resultere i at brennmerket bli stygt og at skinnet krøller seg.

 

Svi på 1-2-3, så enkelt er det
  1. Plugg i strøm
  2. Vent noen minutter til svijernet er varmt
  3. Du er klar til å svi!

Husk å dra ut strømmen når du er ferdig eller tar pause i svimerkingen. Ikke la svijernet ligge tilkoblet strøm, dra ut kontakten når det ikke er i bruk! Bruk gjerne en spenningsregulator for å begrense varmen eller tilpasse varmen til ulike materialer.

 

Instruksjonsvideo, slik svimerker du. Raskt og enkelt!

IPPC brennmerking av paller og treemballasje med svijern

Vi produserer godkjente svijern for IPPC merking av paller og treemballasje. Bestilling av IPPC svijern.

Brennmerking av paller med et IPPC svijern

Trenger du hjelp til å bestille svijern? Ring 700 65500 nå!

For å bestille i nettbutikken trykker du først på ønsket type svijern, velg så en av de redigerbare malene, eller lag / last opp ditt eget design.

Vi tar også i mot bestilling pr. epost. Skriv nødvendige opplysninger og send din bestilling til post@foldal.no.